Hei ja lämpimästi tervetuloa grillikastikkeita ja maustamista käsittelevän blogimme pariin! Kesän tullessa grillit alkavat lämmetä ja kauppojen hyllyt ovat täynnä monenlaisia grillattavia herkkuja. Mutta oletko tullut ajatelleeksi, että lihatiskin lisäksi myös maustehyllyllä käy melkoinen kuhina näin kesällä? Maustamattomista lihoista halutaan tehdä omanmakuisia herkkuja juuri sillä kastikkeella, josta itse pitää.

Siksi olemmekin päättäneet kirjoittaa mausteista ja grillikastikkeista. Haluamme jakaa kanssasi omaa tietämystämme mausteista ja kastikkeista sekä toivon mukaan inspiroida sinua omassa grillaamisessasi. Monien mielestä kaupan valmiit marinadit ja kastikkeet on jo nähty ja uteliaisuus ajaa ottamaan ohjat omiin käsiinsä. Olemme halunneet pitää tekstit mahdollisimman yleismaailmallisina, jotta teksteistämme olisi iloa myös aloitteleville kotikokeille.

Blogimme sisältö

Jos olet joskus miettinyt, miksi ylipäänsä käytämme mausteita, olemme kirjoittaneet tästä mielenkiintoisen tekstin. Mausteet ovat nimittäin ihmiskunnan alkuaikoina palvelleet hyvin erilaista tarkoitusta kuin nykyään. Lisäksi syy sille, miksi jokin kasvi on kelvannut mausteeksi, on melkoinen tarina.

Grillikastikkeita on saatavilla pilvin pimein kauppojen hyllyillä. Niistä riittää varmasti makua ihan kenelle tahansa grillaajalle. Tuttujen ja turvallisten makujen rinnalle ovat myös tulleet joidenkin valmistajien vähän villimmät makuyhdistelmät. Ja sitten ovat tietysti kotikokit, jotka haluavat tehdä kastikkeensa itse. Jaamme täällä muutaman hyvän perusreseptin!

Perusasioista puheen ollen käsittelemme myös kodin perusmausteita, jotka kannattaa pitää aina käsen ulottuvilla. Olit millainen maustaja tahansa, kodin perusmausteet lasketaan kahden käden sormilla eikä siinä ole mitään ihmeellisyyksiä.

Jokainen maustaa kuitenkin tavallaan ja kerromme blogissamme siitä, miten kannattaa maustaa ja grillata, jos mausteet ovat kokkaamisen paras osa tai sitten ihan sama. Maustamisessa on tärkeintä nimittäin tunnistaa omat mieltymyksensä ja se, mitä mausteilla hakee. Kerromme myös, kannattaako pihvi maustaa ennen grillausta vai sen jälkeen.